14 Şubat 2014 Cuma

Panik atakla başa çıkabilmek 1


Nilüfer ilk panik atağını 8 ay önce geçirdi.İşyerinde önemli bir görüşmeye hazırlanıyordu.Aniden yoğun bir korku hissetti,oda dönmeye başladı,düşecekmiş gibiydi.Titriyordu ve nefes alışlarını kontrol edemez olmuştu,kalbi göğsünü parçalamak istercesine hızlı atıyordu.Olay sona erdiğinde, sandalyesine sımsıkı tutunmuş olduğunu ve hala titrediğini fark etti.
Nilüfer 6 hafta sonra ikinci panik atağını ve sıklaşan aralarla da diğer ataklarını geçirdi.Ne zaman olacağını asla kestiremediği ve o dışarıdayken olmasından korktuğu için boş vakitlerini evde geçirmeyi tercih ediyordu.
Nilüfer gibi pek çok kişi panik atakların hayatları boyunca geçirdikleri en ürkütücü deneyim olduğunu söylüyorlar.Bunu ilk kez yaşayan kişiler öleceklerini ve hatta ölmekte olduklarını bile sanabiliyorlar.Pek çok panik atak hastası bu durumun yaşanmadan anlaşılamayacak bir duygu olduğu konusunda hemfikirler.

Nedir bu panik atak?

Panik atak,korku temelli oluşan bir hastalıktır.Korku beyin ve vücut kimyasını değiştirerek çaresizlik duygusunun geliştiği bir sürece yol açar.Korkma sürecinde ;terleme,gerilme,sık nefes alıp verme ve bunun sebep olduğu vücuda -haddinden fazla- oksijen alınması,kalp atışlarının hızlanması,kolların uyuşması ve hastanın kalp krizi geçirdiğini sanmasının yanı sıra,olumsuz ve belirsiz duygular içine girmesiyle,kişi çaresizlik duygusuna kapılıp öleceğini düşünür.

30 dakikalık bir nefes egzersiziyle panik atakları kontrol altında tutabileceğinizi biliyor muydunuz?                                  

Panik atağınız tetikleyen ilk düşünce kafanızda belirdiğinde yapacağınız bir kaç egzersizle rahatsızlığınızın yarısını,ilaçlarınız ve terapistinizin yardımıyla da diğer yarısını alt edebileceğinizi biliyor musunuz?
                Bu konuda daha fazla bilgi alma isterseniz lütfen çekinmeden bizi arayın:
                              Alis'in Bahçesi Kişisel Değişim Merkezi:0232 3365152

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder